Broer Sange – Norsk og Svensk til Dansk

200,00 kr.

13 norske og svenske sange (nabosprog) til dansk  3.-10. kl.

Beskrivelse

Af Grethe Grønkjær
Introduktion
Materiale til arbejdet med norsk og svensk i danskundervisningen.
Udgivelsen er et multimediemateriale med udgangspunkt i 13 norske og svenske sange til brug i dansk i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.
Formål
Formålet med Broer-materialerne er, som navnet beskriver, at bygge broer. I dette tilfælde imellem Danmark og vores nordiske naboer, Norge og Sverige.
Med Broer Sange arbejdes der med sprogene igennem musik og sangtekster, kulturelle, geografiske og historiske opgaver etc. Der er et socialt aspekt i at lære igennem sange og med kulturaspektet ind over er der grobund for at bygge bro til nabolandene samt til at få en masse spændende diskusioner på klassen om mangeartede temaer som fællesskab, ulykkelig kærlighed, om menneskelige relationer og sprogforståelse.
Beskrivelse af materialet
Det samlede materiale indeholder musik-CD, lærervejledning, 25 elevhæfter, plakater, kort over Norge og Sverige, 3 brochurer samt internetadgang til kopisider.
Cd: Sange med bl.a. Lisa Ekdahl, bob hund, Björn Afzelius, Åge Aleksandersen, DDE, De Lillos, DumDum Boys, Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen.
Med udgangspunkt i de 13 sange – beregnet primært til 3.-10. klassetrin i grundskolen – kan der arbejdes med: sproglige opgaver, temaer som drømme, familie, skilsmisse, kærlighedslivet, fælles ansvar, gamle dage, nutid, fremtid, ungdomslivet, aktuelle problemstillinger og genrer som lyrik, folkeviser, musikvideo samt sagprosa. Nettet indrages også, og der er ideer til historiske og samfundsrelevante forløb. Der synges på letforståeligt norsk og svensk, så sangene bygger bro til nabosprogene.
Lærervejledning indeholder sangtekster, introduktion til de nordiske sprog, ideer til at komme i gang, kreative opgaver, temaopgaver, opgaver til kort og brochurer, danskfaglige opgaver o.m.m.
De 25 elevhæfter indeholder mange forskellige opgaver til sangene. Desuden kreative og sproglige opgaver og en kort intro til de nordiske sprog. Endvidere historiske, samfundsrelevante og geografiske opgaver. Desuden opgaver til nettet m.m.
Andet
Udgivelsen er anmeldt i Folkeskolen, Frie Grundskoler, Efterskolen, Skolebiblioteket og i Foreningen Nordens blad.
Materialet er støttet med midler fra Undervisningsministeriet.

Yderligere information

Vægt 3,200 kg