Amnesi

169,00 kr.

Flygtningen Roshanak mister hukommelsen, vennen Reza vil finde årsagen

Kategori:

Beskrivelse

af Morteza Seighali
Resume
Efter et besøg i Rigsdagsbygningen i Berlin mister Roshanak hukommelsen. Hun lider af svær Amnesi. Kan intet huske fra fortiden og mister totalt sin identitet.
Reza, Roshanaks kammerat, har kendt hende i mere end tredive år. Fra ungdomsårene i Iran, efter at de mødtes som flygtninge i Danmark og de seneste tre år på afstand fra Grønland.
Reza vender tilbage til Danmark for at finde frem til den chokerende oplevelse, som har givet Roshanak hukommelsestab. Så vælter Rezas minder frem. Minderne om hans hemmelige forelskelse i Roshanak, om deres fælles kamp som medlemmer af det iranske kommunistparti mod den enevældige shah. Om sejr, frihed, glæde, håb og tiden med demokrati efter revolutionen i Iran i 1979. De lyse tider, der blev afløst af mørke, da et diktatorisk regime kom til magten igen. Modstanden mod regimet med en hverdag præget af arrestationer, tortur og henrettelser og til sidst flugten til og livet i Danmark.
Amnesi er baseret på forfatterens erindringer i tidsrummet fra 1970’erne til sommeren 2009 og kan give indsigt i, hvorfor den store gruppe af iranere kom til Danmark i 1980’erne, hvordan det var at være asylsøger, indvandrer og endelig for manges vedkommende nu at være dansk statsborger integreret med job og familie.
Amnesi er et af de sjældne eksempler på dansk indvandrerlitteratur. Det tager lang tid inden man kan forholde sig til det, man er flygtet fra, og det man er kommet til.
Morteza Seighali har siden1990 fået udgivet femten bøger i Danmark. Amnesi er hans først roman.

Yderligere information

Vægt 0,550 kg